Kill the Streets 2

На 21 юни 2009 по улиците на София се състоя събитието, което събра над 200 скейтъри - Go Skateboarding Day. Вече втора година поред нашия екип организира “Kill Тhe Streets” и партнира в организацията и провеждането на High Ollie Challenge.
 
Kill the Streets 2
Второто издание на Kill The Streets отново потвърди огромната нужда от провеждането на събития от този род, а именно - чисто скейтърски. Мероприятие, организирано и провеждано от скейтъри за скейтъри.
Началото бе обявено за 16ч. Проблемът започна, когато един час преди това небето се отвори и изсипа. Дъждът беше безпощаден. Час по-късно продължаваше да вали. Нашият офис се бе превърнал в метеорологична станция, в която се обсъждаха и анализираха различните видове дъжд. По думите на синоптик Репата този дъжд беше от лошите. Баба му твърдяла, че ако дъжда прави балончета на земята, значи няма спиране. Кубинецът пък имаше теория за небето над Витоша. Както и да е, положението не беше розово. Хора ни звъняха да питат какво става и точно когато мислехме варианти за отлагане се обади Стоян (Николов) с приповдигнат дух и думите: "Аз сьм в подлеза на НДК и тук има около 150 човека, аре идвайте!"
10 минути по-късно дъждът спря и слънцето изгря.

Kill the streets 2



Местата, които бяхме определили за каране/убиване, бяха почти същите като миналата година, с изключение на новия ръб на НДК. Колкото и да ни се искаше да вкараме някое ново място се оказа, че просто такова няма.
За сметка на това, откъм хора, имаше нови попълнения. Освен обичайните “прота” и познати мутри, този път “Kill the Streets” бе изпълнен със скейтъри от цялата страна. Поздрави на голямото crew от Пловдив, които не спряха да правят каскади през целия ден. Имаше хора от Асеновград, Ямбол, естествено Варна беше тук, Русе, Сливен и т.н.
Virus skateboards, Circa, Vans, Vehicle и списание Vice стимулираха карането по софийските улици, като осигуриха 1000 лева и много предметни награди, които бяха раздадени срещу трикове.

Първия спот за деня беше бенгът с кофата. Тотално разрушаване се получи тук още от самото начало.
 
 Драго се мяташе безпощадно и показа, че дори и със скъсани панталони, триковете лепят. Не мога да изброя всички трикове лепнали на стартиращия спот - Стоян Николов с огромно switch ollie и показен pop shuvit, Явор Стоянов с перфектен флип и switch 360, Monkey с backside ollie,....очакваите видеото, за да ви стане ясно.


   

Имаше и инцидент - така и не разбрах точно как, но Гари си счупи глезена. С теб сме, брат, оправяй се бързо и не се ядосвай - shit happens!
Оттук се преместихме на второ ниво - ръба.



Отново заваля градушка, но този път под формата на трикове. Тошко Харизанов си беше донесъл “Наръчника по трикове на ръб” и правеше всичко като по книга. Напечено стана, когато се засилваха в един момент и от двете страни на ръба. Трикове лепеха и пари се раздаваха.



   

 




Тошко затвори сесията с невероятен frontside noseblunt като му излезе от средата с най-агресивното nolliе виждано по нашите земи.



Виража със стълбите също не беше пощаден, но уви дъждът отново ни настигна.



След 15 минутна пауза в подлеза на НДК, прекарана в групови снимки, бири и мексикански вълни, се насочихме към ръбовете на Бато.






Тук вече претендентите не бяха много.
Индианеца лепна 50/50, 5/0 и  krooked. Непознат агент сьщо  лепна 5/0. Иван от Пловдив закова невероятен shuv it 50/50 – супер чисто. Стоян Тодоров извади техничния си стил и срещу сумата от 30 лева лепна nollie hillfip noseslide.




Славата му бе отнета 5 минути по-кьсно, когато малкият Део реши да се включи. Део е само на 15 и кара от година, но това по никакъв начин не му попречи да се пробва на голям трик. Той направи няколко неуспешни  опита за 50/50 и след наставленията от страна на Стоян (Николов) и под виковете на крещящата публика се престраши и го направи ПЕРФЕКТНО! 20 лева и шапка на Vehicle само допълниха радостта и задоволството.
В такива моменти си даваш сметка колко е важно надъхването, което получаваш на събития от този род.




          

Време беше за най –любимият момент а именно  шествието по Витошка. Всички се събрахме на светофара на НДК и задружно се бутнахме по Витошка. Мегафонът беше пуснат на сирена, колоната от скейтъри беше внушителна, хора падаха, ставаха, правеха трикове и крещяха.



След успешно изпълнената мисия се оказахме на Мавзолея, където се повтори екшъна от миналата година - луда сесия, яки трикове, кеш пара, освирепяли скейтъри в опити за най-яките си трикове, зачудени японски туристи и полицаи, които не знаят как да изгонят 200 крещящи човека. 



Трикове се заковаха - Явката супер кикфлип, Индианеца с Airwalk, много непознати и малки лепеха всякакви трикове от по-ниските стълби. Тошко показа перфектно 50/50 180 out на ръба. Пафката от Варна показа класа и закова hardflip от последната стълба.


Следваща спирка - Паметника на Съветската Армия.



По план тук трябваше да си направим сешън на голямата рампа, но уви, цялата беше покрита с една голяма локва, поради което се провалиха тайните надежди на Тошко да ни прибере парите.
За сметка на това пък се появиха желаещи за големият геп с трева. Иван от Пловдив го метна с оли и пробва nose grab. Миро от Варна си спраска дъската и след като обявихме 40 лв за ollie реши да се пробва и да си спечели пари за нова. Много близко беше, но не достатьчно.



Миналогодишният шампион от този спот, Индианеца, затвърди безспорно титлата си и прибра солидна сума пари. Ollie, backside olliе 180 и подарък за крещящата публика – Airwalk.






С това приключи и второто издание на Kill the Streets. 

Но Go skateboarding day продължи. Заедно с Metalize и Virus skateboards бяхме подготвили и поредния High Ollie Challenge. Тази година решихме да го направим в естествената му среда, а именно - в Парка на лампи с boomblaster на акумулатор и скейтове наредени един вьрху друг. Точно както си го правил ти и твоите приятели един милион пъти.




С течение на времето се прибавяха и нови скейтове. С вдигането на “летвата” намаляваше и броя на участниците. При 9 скейта останаха около 5 човека - Миро, Драго, Кенито, Жоро (Ямбол), Близнака.
След прибавянето на 10-ия скейт състезанието стана доста трудно. Напрежението сред публиката се увеличи. Височината се оказа доста трудна, някои го прелетяха, но не го лепнаха. Най-близко от всички беше Жоро (Ямбол), дотогава непознат на много от нас. Това момче явно тренира някъде скришом, защото извади учудващо голямо оли. Напук на всичко започна да вали и по всеобщо съгласие наградата я дадохме на Жоро.



Това беше краят на един дълъг и изпълнен с екшън истински GO Skateboarding day. Както всяка година искаме да благодарим на всички, които си направиха труда да присъстват на този скейт празник.





Почит отдаваме на спонсорите, които не ни обърнаха гръб, а ни подкрепиха във важен за нас момент, а те са:
Virus skateboards, Circa, Vans, Vehicle и списание Vice.
Ще се видим догодина!
Очаквайте видео от деня, както и галерия със снимки.

източник: www.skatebg.com





{START_COUNTER}