Пълна информация за предстоящия летен ска фестивал

Всички предвидени групи за летния ска фестивал на 19-ти юли потвърдиха своето участие, така че започваме направо със списъкът на имената:

BIBI RIBOZO AND THE BANDITOS (Полша)
www.myspace.com/bibiribozothebanditos

EJECTES (Франция)
http://www.ejectes.com/
www.myspace.com/ejectes

СВЕТЛЬО & THE LEGENDS (България)
http://www.svetlioandthelegends.com/

63 HIGH (Гърция)
www.myspace.com/63high

ROOT SOULJAH (България)
www.myspace.com/rootsouljah

LA MUCHEDUMBRE (България)
www.myspace.com/lamuchedumbre

UNDER AUTHORITY OF (Белгия)
www.myspace.com/underauthorityof

SENIOR BUFFO & THE SYNCHRONIZERS (България)

Цената за всичко това ще бъде 15 лева при предварителна продажба и 18 лева - на място. Билетите ще бъдат пуснати в продажба следващата седмица, така че очаквайте подробна информация за местата, от където ще могат да да бъдат закупени. Началото ще бъде дадено точно в 17:00 часа, в мястото, както вече обявихме, е клуб "Blue Box" (София, ул. Мария Луиза 106, бившето кино "Освобождение", до централна ЖП гара).

Ето и малко информация за всяка една от групите: 

Ejectes са група създадена още през далечната 1988, като през следващата година вече имат подписан договор със звукозаписна компания, както и съвместни концертни изяви с Mano Negra.
1990 - Първи албум „Glauque city tej" в стил ска/алтърнатив.
1991 - Турне из цяла Франция и първо представяне във френската национална телевизия на клипът им "RockSKAroots".
1992 - Отново турне във Франция и участия във френската национална телевизия, както и няколко концерта в Исландия.
1994 - "Ragga Protest Songs", втори албум с който затвърждават стила си като ска-рага-рок - стил на който остават верни за над 1000 концерта (направени до 2004-та), като същевременно единствено го разнообразяват със соул, фънк и реге влияния. Същата година записват песен заедно с Derris Morris (от легендарните Basement Five) и свирят на една сцена с The Selecter и The Last Poets.
1995 - Турне във Франция, Италия и Испания.
 1996 - Съвместно турне с Rita Marley и The Specials във Франция, Полша, Чехия, Германия и Испания. Същевременно Mad Professor изявява желание да миксира три техни песни, които по-късно включват в следващия си албум.
1997 - Трети албум озаглавен "Gangsta Skanka", с малко повече соул и реге влияния, представен с турне в Централна и Източна Европа.
1998 - В тази година групата издава два албума. "007", който съдържа само кавъри и „Greatest Hits", издание на испански лейбъл за местните фенове на групата. Следва турне в Швейцария и Източна Европа с Toots and the Maytals.
1999 - Отново на турне в Централна Европа, този път в подкрепа на преиздаденият и ъпгрейтнат „Gangsta Skanka" под флага на Warner Music.
2000 - Освен във вече задължителните Франция и Испания, групата свири и в Канада и Тунис.
 2001 - "Live at Home", концертен албум с над 20 парчета, издаден на диск и видео касета.
2002 - Испано-френско турне с легендите The Skatalites.
2003 - Шести албум - „Citoyens du Monde" и поредно турне по случай 15-годишнината на групата.
2004 - Първи участия в САЩ.
2005-2006 - Освен поредното турне, групата издава и още един концертен албум „Nightklubup", който съдържа два DVD диска, единия от които трибют на The Clash.
2007 - Ejectes пускат новия си сингъл „Aux Urnes Citoyens" за свободно сваляне от тяхната интернет страница, както и няколко чисто нови клипа на групата. На 5-ти ноември излиза и най-новият им албум „L'ENFER ET LE PARADIS"
2008 - Предстоящо турне по случай 20-годишнината на Ejectes.

Bibi Ribozo And The Banditos се събират през 2001-ва под името The Banditos. По това време в музиката им преобладава влиянието на регето, като още тогава започват да правят множество концерти в цяла Полша, както и зад граница. През периода 2004/2005 обаче настъпват основни промени, като освен името и по-голямата част от състава си, те сменят и стила си, насочвайки се към ска звученето. Голяма заслуга за това имат и присъединилите се членове от редиците на Skapoint - първата ска група гостувала в България. От първоначално започналите остават само трима, което поставя и един съвсем нов период за бандата. В края на 2006-та и началото на 2007-ма вече текат записите по техния дебютен албум, който вече повечето почитатели на ска в България със сигурност са преслушали. Същевременно Bibi Ribozo And The Banditos си извоюват трайни позиции сред феновете на ска музиката, споделяйки една сцена със световно известни имена като The Toasters (които свириха в София два пъти), Bluekilla, Skarface, живата легенда Derrick Morgan, The Hotknives и много други. В момента групата е едно от най-големите имена в Полша, след все по активна концертна дейност последните години. Същевременно не са спрели и с писането на нов материал за предстоящото си турне, като освен него, разбира се, ще чуем и песни от вече популярният в България техен албум "Swingujace Banany", който все още може да бъде поръчан от онлайн магазина на www.hcspirit.com .


През 1998 на бял свят се появява пънк рок бандата 63 High, като тогава те са още четири момчета от училище в Солун, в последствие след многобройни смени в състава, групата постепенно придобива по-леко звучене, като се насочва повече към ска музиката с примеси на реге.
 63 е сборът на годините на членовете на 63 High, когато те се събират - през 1998 (в момента самоопределят възрастта си като перфектното време да се оженят и да започнат едно по-спокойно съществуване, но всичко ги дърпа далеч от честния и спокоен живот).
 Събирайки се с идеята да избегнат ежедневната монотонност и рутинността на дните постепенно групата набира скорост и не след дълго записват първия си диск съдържащ 24 песни, а успоредно с това правят поредица от концерти в цяла Гърция и три в Англия - за пръв път далеч от дома, без пари, но с много безплатно пиене и ядене по местата, където са свирят, както самите те го описват.
 През април 2007-ма гостуваха в София, заедно със сънародниците си 2nd Hand. Все по-нарастващият интерес спрямо бандата и добрите впечатления, които оставиха от първата си визита в България ги доведоха тук още веднъж през декември 2007. Този път те направиха два концерта - в София и Пловдив, след които отново оставиха тонове позитивни чувства и емоции. Успоредно с това 63 High издадоха демо диск и са почти готови с вторият си дългосвирещ албум.


Under Authority Of е сравнително ново име, сформирана през август 2005-та, когато
Aelbrecht и Nico решават да съберат своя група. Скоро се включват Rodney и Arjen се включват в състава, а след няколко месеца намират и басист в лицето на Anthony, така че вече окомплектовката е пълна. Започват да свирят пънк рок и постепенно навлизат все повече и повече влияния от ска музиката (като главен виновник за това момчетата сочат Arjen а.k.a. "Skarjen").
За година обаче съставът претърпява промени, като основните инициатори на бандата напускат, но освен техни заместници са намерени и хора за брас секцията. От тук нататък започва едно ново начало за Under Authority Of обвързано тясно със ска пънк музиката.
В момента момчетата подготвят нови песни и са си поставили доста амбициозната цел „Да станат една от най-успешните банди в историята на човечеството", а дали имат потенциал за това ще видим сами на 19-ти юли в София.


 И по няколко думи за групите, които ще запишат участие от местна страна:

Предполага се, че би трябвало да няма незапознати със Светльо & The Legends , тъй като става въпрос за фронтменът на Хиподил, който събра железен състав от все утвърдени музиканти, сред които и момчетата от бившата брас секция на Уикеда, китаристът на Last Hope и, разбира се, Венци Мицов, отново познат ни от Хиподил. След редица успешни концерти през последните две години и издаден албум би било голям пропуск, ако си от тези, които са пропуснали да видят групата на живо.


Root Souljah пък са доста популярна група в реге средите най-вече с това, че те записаха и издадоха първият изцяло български реге албум. Освен това името е вече познато и зад граница след няколкото им излизания за концертни обиколки на Източна и Централна Европа.






La Muchedumbre - група за която доста се е писало и ще продължава, тъй като самите те не спират да се катерят нагоре.  Също доста добре известно име сред местните ска и пънк фенове, след като почти не е имало гостуваща ска група, която те да не подгряват - The Toasters, Go Jimmy Go, Skapoint, Jaya The Cat, P.O. Box, 63 High и т.н. Освен това в началото на тази година те издадоха и първият си дългосвирещ албум с четиринадесет авторски парчета. Предстои и първо европейско турне в края на юли.
 

И най-новото попълнение на българската ска сцена - Senior Buffo & The Synchronizers. Само с два концерта зад гърба си, но с добре познати физиономии сред редиците си - хора от Т.В.У. (групата, а не училището:)), La Muchedumbre, Root Souljah, Футбол и шахмат и други знайни и незнайни воини. Стилът им е рокстеди/ска, а всеки заинтересован може да ги види на живо на 22-ри юни в столичния клуб "Swingin' Hall".

За актуална информация и още новости около събитието посещавайте www.hcspirit.com или www.myspace.com/hcspiritbooking.

 

 Източник: www.skatebg.com





{START_COUNTER}